culinaire zaken .nl |
Salade met kippelevers en bacon | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 10 10 5 3 1 1 1 1 |
gram gram gram gram theelepel mililiter zakje eetlepel krop theelepel |
kippenlever bacon sla (veld-) sla (ezelsoor) noot (pistache-) sap (citroen-) waterkers olie (zonnebloem-) sla (radicchio,rood) mosterd | ||
Berei- ding |
Was de slasoorten en droog ze in een slacentrifuge. Verdeel de sla over de borden. Bak de baconplakjes knapperig en verkruimel ze. Bak in een andere koekepan de schoongemaakte kippelevers in olie net gaar. Ze moeten nog roze van binnen zijn. Verdeel levertjes, baconkruimels en noten over de sla en giet er een vinaigrette, gemaakt van olie, citroensap, mosterd en zout en peper over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 756 KiloJoules 180 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 18 gram 1 gram |