culinaire zaken .nl |
Kipcocktail 3 | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.40 1.40 1.20 1 1 - - - - - |
gram deciliter deciliter theelepel theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
kipfilet room (slag-) mayonaise mosterd paprika (poeder) citroen saus (worcestershire-) peper zout sherry cognac | ||
Berei- ding |
Kipfilet bestrooien met zout en peper. In pan olie verhitten en de kipfilet bruin braden. Kipfilet koud laten worden. Slagroom kloppen (niet te stijf), mayonaise, citroensap (naar behoefte),mosterd, peper, zout en paprikapoeder er door roeren. De saus afmaken met worchestersaus, tomatenketchup, sherry en cognac. De koudgeworden kipfilet in blokjes snijden en bij de saus toevoegen. Ysbergsla in schaaltje leggen, en het kipmengsel met saus erover schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2485 KiloJoules 592 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 17 gram 0 gram |