culinaire zaken .nl |
Cervelaathoorntjes met pistache-kaasmousse | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:06 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Magnetron | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 6 2 2 2 1 1 1 - - - |
gram takje eetlepel stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (lams-) dille (vers) boter (bak-) ei (kip) melk ui majoraan (gedroogd) kappertjes zout peper (cayenne-) kaneel (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Houd 6 pistachenootjes achter en hak de rest heel fijn. Schep de gehakte nootjes door de verse roomkaas met ham. Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het kaas-notenmengsel. Doe de kaasmousse over in een spuitzak met een grove kartelmond. | |||
Berei- ding |
Was de blaadjes sla, schud ze goed droog en leg ze op twee bordjes. Snij de plakjes cervelaatworst in en vouw ze tot hoorntjes. Leg op elk bordje 3 cervelaathoorntjes en spuit ze vol met een flinke toef kaasmousse. Leg de hoorntjes op de sla en garneer ze met een pistachenootjes | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1243 KiloJoules 296 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 8 gram 1 gram |