culinaire
zaken
.nl
Asperges groene met roomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
4
2
1
1
1
-
-
kilogram
eetlepel
eetlepel
bekertje
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
asperge (groen) ingrediënt info
yoghurt
sap (citroen-)
creme fraiche ingrediënt info
honing
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de groene asperges aan de onderkant en kook ze in water met zout in 8 to 12 minuten beetgaar (de kooktijd is afhankelijk van de dikte).
Giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en daarna goed uitlekken.
Klop de creme fraiche, de yoghurt, het citroensap, de honing en wat zout en peper tot een luchtige saus.
Hak het ei fijn.
Berei-
ding
Afwerken:
Verdeel de asperges naast elkaar over de borden.
Schep er de saus naast en bestrooi de asperges met het fijngehakte ei.
Voedings-
waarde
Energie354 KiloJoules
84 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
8 gram
5 gram