culinaire zaken .nl |
Asperges groene met roomsaus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 2 1 1 1 - - |
kilogram eetlepel eetlepel bekertje theelepel stuks naar smaak naar smaak |
asperge (groen) yoghurt sap (citroen-) creme fraiche honing ei (kip) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Schil de groene asperges aan de onderkant en kook ze in water met zout in 8 to 12 minuten beetgaar (de kooktijd is afhankelijk van de dikte). Giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en daarna goed uitlekken. Klop de creme fraiche, de yoghurt, het citroensap, de honing en wat zout en peper tot een luchtige saus. Hak het ei fijn. | |||
Berei- ding |
Afwerken: Verdeel de asperges naast elkaar over de borden. Schep er de saus naast en bestrooi de asperges met het fijngehakte ei. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 354 KiloJoules 84 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 8 gram 5 gram |