culinaire zaken .nl |
Sop Tomat (Gekruide tomatensoep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 3 12 10 4 1 1 1 1 - - |
deciliter deciliter gram stuks gram stuks theelepel teentje theelepel naar smaak naar smaak |
water bouillon boter (bak-) tomaat suiker (Javaans) ui kruidnagel knoflook laos (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Dompel de tomaten onder in kokend water tot de velletjes scheuren en ontvel ze. Snij ze fijn. Voeg de tomaten toe aan de bouillon (kippenbouillon) en laat dit 5 tot 8 minuten sudderen. Snij de ui en knoflook fijn en fruit ze samen met de kruiden in de boter. Voeg ze toe aan de bouillon met het zout. Zeef de soep. Opnieuw aan de kook brengen en even laten koken voor het opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 437 KiloJoules 104 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 3 gram 4 gram |