culinaire
zaken
.nl
Sop Tomat
(Gekruide tomatensoep)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
3
12
10
4
1
1
1
1
-
-
deciliter
deciliter
gram
stuks
gram
stuks
theelepel
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
water
bouillon
boter (bak-)
tomaat ingrediënt info
suiker (Javaans)
ui ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Dompel de tomaten onder in kokend water tot de velletjes scheuren en ontvel ze. Snij ze fijn. Voeg de tomaten toe aan de bouillon (kippenbouillon) en laat dit 5 tot 8 minuten sudderen. Snij de ui en knoflook fijn en fruit ze samen met de kruiden in de boter. Voeg ze toe aan de bouillon met het zout. Zeef de soep. Opnieuw aan de kook brengen en even laten koken voor het opdienen.
Voedings-
waarde
Energie437 KiloJoules
104 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
3 gram
4 gram