culinaire zaken .nl |
Sop Telor (Eierensoep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 3 3 1 1 1 0.50 |
gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel |
tauge bouillon (tablet) ei (kip) ui uitjes (gefruit) ketjap (manis) selderij (blad-) | ||
Berei- ding |
Ui wordt fijngesneden. Bouillonblokjes zijn voor 1 liter. Eieren worden geklutst. Fruit de ui in wat olie. Doe er de bouillon en ketjap bij. Laat de bouillon koken met wat vermicelli en giet langzaam de geklutste eieren erbij. Grove gestolde eiervlokken zijn dan het resultaat. Zet het vuur laag en dien warm op. Eerst wat tauge en dan de soep. Garneer met wat uitjes en selderie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 393 KiloJoules 94 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 8 gram 1 gram |