culinaire zaken .nl |
Martabak | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 3 1.50 10 8 4 3 1 - - |
gram gram centiliter centiliter gram stuks stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
lamslap mie (transparant) olie water bloem loempiavel ui (sjalot) knoflook ui zout peper | ||
Berei- ding |
Week de sooen in lauw warm water en hak de sooen fijn. Snij het lamsvlees in hele kleine blokjes en hak tevens de knoflook, de ui en de sjalotjes fijn. Zet alles in wat olie op. Breng op smaak met peper en zout. Laat de vulling nu afkoelen. Maak een papje van meel en water. Spreid nu een dubbele loempiavel voor u uit en doe iets van de vulling in het midden uitspreiden vouw nu punt naar punt dicht van de loempiavel d.m.v. het plakmiddel. Bak de driehoek krokant in ruim olie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 931 KiloJoules 222 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 8 gram 1 gram |