culinaire
zaken
.nl
Bami Kuwa
(Bami soep andere stijl)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
200
100
100
50
2
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
theelepel
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bami
runderpoulet
kool (wit)
garnaal (Hollands,gepeld)
wortel
tauge ingrediënt info
djeroek poeroet
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
trassi
bamboe (scheut) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Witte kool fijnsnijden. Ui fijnsnijden. Half blikje bamboespruiten wordt gebruikt. Worteltjes in reepjes. Knoflook wordt fijngehakt.

Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook tot de uien beginnen te bruinen. Intussen het vlees in kleine reepjes snijden en dit meefruiten. Uiteraard heeft men van het vlees eerst circa 2 liter bouillon getrokken en het vlees laten uitlekken voor het meefruiten. De schoongemaakte groenten laten uitlekken en bij de rest toevoegen. De overgebleven bouillon wordt er langzaam bijgegoten en op een klein vuur bijna gaar laten koken. De bami kan ruim van te voren gaar gekookt worden. In een vergiet laten uitlekken. De bami in een diep bord opdienen en de bouillon met groenten erover heen scheppen. Als extra garnering reepjes omelet en heel fijngesneden selderie.
Voedings-
waarde
Energie2107 KiloJoules
502 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
109 gram
27 gram
1 gram