culinaire zaken .nl |
Bami Kuwa (Bami soep andere stijl) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 200 100 100 50 2 1 1 1 0.50 - - - |
gram gram gram gram gram gram stuks stuks teentje theelepel gram naar smaak naar smaak naar smaak |
bami runderpoulet kool (wit) garnaal (Hollands,gepeld) wortel tauge djeroek poeroet ui knoflook trassi bamboe (scheut) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Witte kool fijnsnijden. Ui fijnsnijden. Half blikje bamboespruiten wordt gebruikt. Worteltjes in reepjes. Knoflook wordt fijngehakt. Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook tot de uien beginnen te bruinen. Intussen het vlees in kleine reepjes snijden en dit meefruiten. Uiteraard heeft men van het vlees eerst circa 2 liter bouillon getrokken en het vlees laten uitlekken voor het meefruiten. De schoongemaakte groenten laten uitlekken en bij de rest toevoegen. De overgebleven bouillon wordt er langzaam bijgegoten en op een klein vuur bijna gaar laten koken. De bami kan ruim van te voren gaar gekookt worden. In een vergiet laten uitlekken. De bami in een diep bord opdienen en de bouillon met groenten erover heen scheppen. Als extra garnering reepjes omelet en heel fijngesneden selderie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2107 KiloJoules 502 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 109 gram 27 gram 1 gram |