culinaire
zaken
.nl
Fillobladerdeegpakketjes met prei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
75
8
8
4
2
2
2
-
-
gram
gram
stuks
plakje
stuks
stuks
stuks
takje
naar smaak
naar smaak
kaas (geite-,Bettine Bl.)
boter (room-)
olijf (groen,pitvrij)
bladerdeeg (fillo-) ingrediënt info
tomaat (kers-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
prei
peterselie (bosje) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Van tevoren fillobladerdeeg in Ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing
Oven voorverwarmen op 180 C.

Preien schoonmaken. Witte gedeelten in lengte halveren (rest van prei wordt niet gebruikt), in reepjes snijden en wassen. In koekenpan 25 g boter verhitten en preireepjes in ca. 5 minuten al roerend zacht, maar niet bruin laten worden. In zeef laten uitlekken en laten afkoelen. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven in stukjes snijden. In kom prei, tomaat en olijven door elkaar scheppen. Kaas erboven verkruimelen en erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Berei-
ding
Bakplaat invetten. In een steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden. 1 vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter. Vel in de lengte dubbelvouwen en bovenkant dun bestrijken met boter. Op korte kant van deeglap circa 1 centimeter van rand 1/8 deel van preimengsel scheppen. Rand over vulling vouwen en deeglap tot driehoekje vouwen. Driehoekje bestrijken met boter. Op dezelfde manier nog 7 driehoekjes maken. Driehoekjes op bakplaat leggen en in midden van oven in Ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen kerstomaatjes wassen en halveren. Op vier borden elk 2 driehoekjes leggen. Garneren met kerstomaatjes en toetjes peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1978 KiloJoules
471 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
49 gram
11 gram
3 gram