culinaire zaken .nl |
Zalmsalade met doperwtjes en dillesaus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 220 2.80 1.40 2 1 0.25 0.25 |
gram gram centiliter centiliter eetlepel eetlepel krop stuks |
doperwt (blik) zalm (blik) room (zuur) sherry mayonaise dille (vers) sla citroen | ||
Berei- ding |
Een sausje roeren van sherry,zure room, mayonaise en dille. Sla wassen en droog slaan. Blaadjes sla over de bordjes verdelen. Zalm laten uitlekken, graatjes verwijderen, in stukjes verdelen en vermengen met de doperwten. Deze zalm salade in het midden scheppen en saus erover schenken. Garneren met takjes dille en partjes citroen. Serveren met warme toast of stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1857 KiloJoules 442 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 28 gram 4 gram |