culinaire zaken .nl |
Zalmeieren | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 50 2.80 4 2 - |
gram gram centiliter stuks eetlepel naar smaak |
zalm (blik) boter (room-) room (slag-) ei (kip) peterselie (vers) zout | ||
Berei- ding |
Kook de eieren in 12 minuten hard. Pel de eieren en snij ze overlangs doormidden. Verwijder de dooiers uit het wit en wrijf deze door een zeef. Roer de boter romig en vermeng hem met de fijngewreven dooiers, de slagroom en wat zout. Prak de zalm met een vork zeer fijn. Vermeng het basismengsel met de zalm en de fijngehakte peterselie. Vul de eiwitten met het mengsel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1041 KiloJoules 248 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 16 gram 0 gram |