culinaire zaken .nl |
Zalm met koenjitsaus (een verfijnd voorgerecht van gerookte zalm met een spec) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 200 10 2 1 1 |
deciliter deciliter gram stuks eetlepel theelepel krop |
wijn (wit,droog) room (garde-) zalm (gerookt) olijf (groen,pitvrij) honing kurkuma (poeder) sla | ||
Berei- ding |
Breng in een steelpan de wijn met de koenjit aan de kook en laat deze in 7 minuten tot de helft inkoken. Voeg de room culinair en de honing toe. Roer goed door en laat de saus nog 3 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat hem iets afkoelen. Snij de sla in reepjes. Halveer de olijven. Verdeel de saus over 4 grote borden. Leg in het midden van elk bord wat sla. Verdeel de zalm erover. Schik de olijven er omheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1131 KiloJoules 269 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 12 gram 1 gram |