culinaire zaken .nl |
Rauwe zalm met bieslook en kaviaarsaus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Feestelijk Oven | Snel Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 60 2 1 0.50 - - - - - |
gram gram deciliter eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak theelepel |
zalmfilet kaviaar creme fraiche bieslook (vers) ui (sjalot) boter (room-) zout peper kervel (vers) sap (citroen-) | ||
Berei- ding |
De zalm wassen, droog deppen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. Vier borden met zachte boter insmeren en met peper en zout bestrooien. De zalm in het midden van de borden leggen. De creme fraiche los kloppen en op smaak brengen met sjalot, peper en enkele druppels citroensap. De kaviaar door de saus roeren en de saus eventueel verder op smaak brengen met wat zout. De borden een voor een enkele seconden in de op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen, zodat de zalm lauw wordt. Als de zalm wit uitslaat is deze te gaar! De saus rond de zalm scheppen en de borden met kervel en bieslook garneren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1816 KiloJoules 432 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 33 gram 0 gram |