culinaire
zaken
.nl
Rauwe zalm met bieslook en kaviaarsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
60
2
1
0.50
-
-
-
-
-
gram
gram
deciliter
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
theelepel
zalmfilet
kaviaar
creme fraiche ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
boter (room-)
zout
peper ingrediënt info
kervel (vers)
sap (citroen-)
Berei-
ding
De zalm wassen, droog deppen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. Vier borden met zachte boter insmeren en met peper en zout bestrooien. De zalm in het midden van de borden leggen. De creme fraiche los kloppen en op smaak brengen met sjalot, peper en enkele druppels citroensap. De kaviaar door de saus roeren en de saus eventueel verder op smaak brengen met wat zout.
De borden een voor een enkele seconden in de op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen, zodat de zalm lauw wordt. Als de zalm wit uitslaat is deze te gaar! De saus rond de zalm scheppen en de borden met kervel en bieslook garneren.
Voedings-
waarde
Energie1816 KiloJoules
432 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
33 gram
0 gram