culinaire zaken .nl |
Uiensoep gegratineerd (Soupe a l'oignon gratinee) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 1 25 25 10 2 1 0.10 - - - |
deciliter deciliter gram gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon wijn (wit) boter (room-) kaas (lichtbelegen) bloem ui tijm (vers) stokbrood peper zout foelie (poeder) | ||
Berei- ding |
Bak de ringen van uien lichtbruin in boter, strooi er bloem over en laat nog 1 minuut "sissen". Giet, ineens, de bouillon erbij plus 1 deciliter witte wijn. Roer door en breng aan de kook. Laat het geheel 5 minuten 'trekken' en breng daarbij op smaak met gedurfd wat peper uit de molen, een snuif foeliepoeder, weinig zout en een snuif tijm. Schenk de soep in een ovenvaste koppen of bakjes tot iets onder de rand. Bedek de oppervlakte met dunne schijfjes (oud) stokbrood (of met een hele beschuit). Verspreid daarover de geraspte kaas. Plaats de koppen circa 20 minuten in een voorverhitte oven van 200 graden Celcius, totdat de kaas goudbruin van kleur is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1166 KiloJoules 278 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 7 gram 3 gram |