culinaire zaken .nl |
Tomaat met makreel (Tomates et marquereau) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 6 12 8 6 4 |
stuks stuks eetlepel theelepel stuks eetlepel |
makreel (gestoomd) tomaat (vlees-) mayonaise mosterd beschuit bieslook (vers) | ||
Berei- ding |
Houd de gelijkvormige en gelijkgrote tomaten zo lang in kokend water tot de huid gemakkelijk loslaat. Laat ze daarna direct in koud water afkoelen en pel ze. Zet ze op hun "navel" en snij de bolle kapjes eraf (regelmaat staat netjes hier). Vul de tomaten met de zorgvuldig ontgrate makreel. Bedek de top met mayonaise waardoorheen de mosterd. Overstrooi met gehakte verse bieslook en steek bij de rand het kapje in. Serveer dit met bruine beschuit. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3735 KiloJoules 889 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 22 gram 1 gram |