culinaire
zaken
.nl
Taartje (aardappel) met ossestaart en een truffel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
250
60
1
kilogram
gram
gram
stuks
ossestaart
aardappel ingrediënt info
truffel ingrediënt info
bouquet garni ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Ossestaart in de hete olie bruin laten worden, in een soeppan doen en hier zoveel water bij voegen dat de ossestaart geheel onder staat. Bouquet toevoegen en het water aan de kook brengen. Afschuimen en zachtjes 3-4 uur laten trekken. Het vlees gaar, maar niet te gaar laten worden. Het vlees van de botjes nemen. De bouillon flink laten koken.
De aardappels schillen, gaar koken, met de aardappelstamper fijn maken of door de pureeknijper drukken. Aardappelpuree met een grote klont boter, peper en zout op smaak brengen. De truffel in heel dunne plakjes snijden (met een snijmachine, mandoline, speciale truffel- of andere keukenschaaf), door de olie halen en uitgespreid op een schaal neer leggen. Met peper en zout bestrooien en even in de oven verwarmen, zodat de kou eraf is.
Berei-
ding
Met behulp van ringen met een doorsnede van 10 centimeter taartjes opbouwen van de hete puree en de ossestaart.
De truffel hier dakpansgewijs op leggen. De ingekookte bouillon op smaak brengen met peper en zout, een restje gehakte truffel toevoegen met een klontje koude boter en de saus met de staafmixer opkloppen. De saus rond het taartje scheppen.
Voedings-
waarde
Energie5825 KiloJoules
1387 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
92 gram
2 gram