culinaire zaken .nl |
Sop Selam Krokot | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 200 30 3 2 1 1 1 0.50 |
deciliter gram gram gram stuks eetlepel stuks stuks bosje stuks |
bouillon (runder-) rundvlees postelein gember (wortel,vers) kruidnagel ketjap (manis) ui prei selderij (blad-) citroen | ||
Berei- ding |
Snij de ui en de prei fijn. Rasp de verse gember. Voeg dit toe aan de runderbouillon tezamen met de kruidnagel en het rundvlees. Stoof het rundvlees nu langzaam gaar en wanneer deze gaar is snij deze in stukken. Maak nu de soep af met de ui, de prei, de postelijn en de ketjap. Serveer de soep met de vers gehakte selderij en een scheut citroensap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1591 KiloJoules 379 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 59 gram 15 gram 7 gram |