culinaire zaken .nl |
Kippensoep met champignons en ei (Goed voor 2,5 liter heerlijke soep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 40 2 1 1 1 |
gram gram gram stuks pak zakje eetlepel |
kip champignon vermicelli (figuur) ei (kip) soep (kippen-) kruidenbuiltje (kip) peterselie | ||
Berei- ding |
Breng 2.5 liter water met het kippenvlees en het kruidenbuiltje aan de kook en trek er in een half uur een lekkere bouillon van. Verwijder het kruidenbuiltje zodra de bouillon kruidig genoeg is. Snij het kippenvlees in kleine stukjes en doe het terug in de bouillon. Roer er dan de figuurvermicelli, het pakje kippensoep en de champignons door en laat de soep in 10 minuten gaar worden. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe. Garneer iedere kom met verkruimeld ei en wat peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 619 KiloJoules 147 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 20 gram 1 gram |