culinaire zaken .nl |
Soep (groente, chinese) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 1 1 0.50 - - - |
gram gram pak eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) tauge soep (Chinese groente-) meel (paneer-) gember (poeder) nootmuskaat zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Maak het gehakt aan met zout, peper, nootmuskaat, gemberpoeder en paneermeel en draai er kleine balletjes van. Breng 1.5 liter water aan de kook en voeg, al roerende, de inhoud van het zakje Chinese groentesoep en de gehaktballetjes toe. Laat het geheel, onder af en toe roeren, 15 minuten zachtjes doorkoken. Was intussen de tauge en verwijder de groene zaadhulsjes. Roer vlak voor het serveren de tauge door de soep, zodat deze nog knapperig blijft. Breng de soep zo nodig op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 266 KiloJoules 63 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 3 gram 0 gram |