culinaire
zaken
.nl
Pompoensoep 4
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
100
15
1
1
0.50
0.25
liter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
bouillon (kippen-)
pompoen ingrediënt info
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
room (koffie-)
kerrie (poeder)
prei
Berei-
ding
Doe de blokken pompoen, boter en sjalotjes in een grote magnetronschaal en dek die af. Zet hem circa 8 minuten in de magnetron op 100% (650 watt), of tot de pompoen gaar is. Laat de pompoen even afkoelen en pureer hem vervolgens in een keukenmachine. Doe de gepureerde pompoen en de rest van de ingredienten, behalve de slagroom, in een grote magnetronschaal. Schep alles goed om. Dek de schaal af en zet hem circa 6 minuten in de magnetron op 100%, waarbij u de soep een keer roert. U kunt nu de soep desgewenst zeven. Roer er de slagroom door en zet nog 3 minuten in de magnetron op 100% tot de soep warm is. Dien de soep onmiddellijk op en garneer desgewenst met dunne plakken sinaasappel.
Voedings-
waarde
Energie805 KiloJoules
192 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
5 gram
6 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.