culinaire zaken .nl |
Pompoensoep 4 | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:20 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 100 15 1 1 0.50 0.25 |
liter gram gram gram stuks eetlepel theelepel stuks |
bouillon (kippen-) pompoen paddestoel (shii-take) boter (room-) ui room (koffie-) kerrie (poeder) prei | ||
Berei- ding |
Doe de blokken pompoen, boter en sjalotjes in een grote magnetronschaal en dek die af. Zet hem circa 8 minuten in de magnetron op 100% (650 watt), of tot de pompoen gaar is. Laat de pompoen even afkoelen en pureer hem vervolgens in een keukenmachine. Doe de gepureerde pompoen en de rest van de ingredienten, behalve de slagroom, in een grote magnetronschaal. Schep alles goed om. Dek de schaal af en zet hem circa 6 minuten in de magnetron op 100%, waarbij u de soep een keer roert. U kunt nu de soep desgewenst zeven. Roer er de slagroom door en zet nog 3 minuten in de magnetron op 100% tot de soep warm is. Dien de soep onmiddellijk op en garneer desgewenst met dunne plakken sinaasappel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 805 KiloJoules 192 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 5 gram 6 gram |