culinaire zaken .nl |
Nachos ovenschotel | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:00 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Oven | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 300 200 100 100 12 3 2 2 1 - |
deciliter gram gram gram gram stuks stuks eetlepel stuks teentje naar smaak |
water tomaat kaas (lichtbelegen) boon (bruin,droog) olijf (groen) tortilla peper (groen) olie ui knoflook zout | ||
Voor- berei- ding |
Ontvel de tomaten en snij deze in stukjes. | |||
Berei- ding |
Spoel de bruine bonen onder stromend water af. Doe de gewassen bonen in een pan en voeg het water, 1 eetlepel van de reusel of olie, het zout en de in ringen gesneden ui toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het op een laag vuur, met de deksel op de pan ongeveer 2 uur zachtjes koken tot het helemaal gaar is. Verhit de rest van de reusel of de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de knoflook ongeveer 3 minuten. De gekookte bruine bonen met het kookvocht met kleine beetjes te gelijk toevoegen. Daarna de bonen met een houten lepel pureren. Laat het bonenmengsel op vrij hoog vuur en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke puree. Bestrijk de tostaditas met een dikke laag bonenpuree. Leg deze dakpansgewijs in een grote ovenschotel of in een bakblik. Bestrooi de tostaditas met geraspte kaas en leg de stukjes tomaat, olijf en de ringen groene peper erover. Bak de nachos ongeveer 15 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en net bruin begint te worden. De nachos na het bakken direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1529 KiloJoules 364 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 20 gram 9 gram |