culinaire
zaken
.nl
Mosselvoorgerecht uit Chili
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
2
2
0.50
0.25
-
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
krop
naar smaak
mossel ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
citroen
paprika (groen) ingrediënt info
sla ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de uienringen in kokend water met wat zout 6 minuten. Giet de uien af, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken. Doe de mosselen in een schaal en strooi er wat peper over. Schik de uitgelekte uienringen op de mosselen en leg de reepjes paprika bovenop de uienringen. Pers de citroenen. Voeg het citroensap en de olie aan de mosselen met de uien en de paprika toe en roer alles voorzichtig dooreen. Laat het mengsel tenminste 2.5 uur op een koele plaats staan en schep alles regelmatig dooreen. Bekleed glazen schaaltjes met wat blaadjes sla en verdeel het mosselmengsel over de schaaltjes. Serveer het voorgerecht onmiddellijk.
Voedings-
waarde
Energie610 KiloJoules
145 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
10 gram
2 gram