culinaire zaken .nl |
Mosselvoorgerecht uit Chili | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 2 2 0.50 0.25 - |
gram stuks eetlepel stuks stuks krop naar smaak |
mossel ui olie (olijf-) citroen paprika (groen) sla peper | ||
Berei- ding |
Kook de uienringen in kokend water met wat zout 6 minuten. Giet de uien af, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken. Doe de mosselen in een schaal en strooi er wat peper over. Schik de uitgelekte uienringen op de mosselen en leg de reepjes paprika bovenop de uienringen. Pers de citroenen. Voeg het citroensap en de olie aan de mosselen met de uien en de paprika toe en roer alles voorzichtig dooreen. Laat het mengsel tenminste 2.5 uur op een koele plaats staan en schep alles regelmatig dooreen. Bekleed glazen schaaltjes met wat blaadjes sla en verdeel het mosselmengsel over de schaaltjes. Serveer het voorgerecht onmiddellijk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 610 KiloJoules 145 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 10 gram 2 gram |