culinaire zaken .nl |
Molsla met gebakken spekjes en ui | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Makkelijk | Salade | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 5 2 1 1 - - |
gram gram centiliter eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
sla (frisee-) spek (ontbijt-,gerookt) water azijn (wijn-) mosterd ui suiker peper | ||
Berei- ding |
Was de sla in ruim water en droog hem in een slacentrifuge. Scheur de sla in kleinere stukken en verdeel ze over borden. Pel en snipper de ui. Snij de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze krokant in een droge koekepan. Bak op het laatst de ui circa 3 minuten mee. Schep het spek/uimengsel uit de pan en laat afkoelen. Verdeel het over de sla. Voeg aan de pan het water toe, breng het aan de kook en roer het bakvet los. Roer vervolgens de azijn, mosterd en het snuifje suiker erdoor en laat de dressing kort koken. Maak hem op smaak af met vers gemalen peper. Schep de warme dressing op de salade en serveer direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 862 KiloJoules 205 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 10 gram 3 gram |