culinaire
zaken
.nl
Met haring en ansjovis gevulde tomaten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
4
4
2
1
gram
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
tomaat ingrediënt info
ansjovis (filet)
mayonaise ingrediënt info
haring (zout)
peterselie (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kapjes van de tomaten af en hol ze uit met behulp van een niet al te grote lepel. Snij de haringen in kleine stukjes. Snij de ansjovisfilets in zeer kleine stukjes. Vermeng de haring met de ansjovis en vul met dit mengsel de uitgeholde tomaten. Schep op iedere tomaat een eetlepel mayonaise en leg de kapjes terug op de tomaten. Laat het gerecht tenminste 1.5 uur op een koele plaats staan. Garneer de gevulde tomaten voor het serveren met wat toefjes peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1320 KiloJoules
314 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
17 gram
1 gram