culinaire zaken .nl |
Met haring en ansjovis gevulde tomaten | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 4 2 1 |
gram stuks eetlepel stuks eetlepel |
tomaat ansjovis (filet) mayonaise haring (zout) peterselie (vers) | ||
Berei- ding |
Snij de kapjes van de tomaten af en hol ze uit met behulp van een niet al te grote lepel. Snij de haringen in kleine stukjes. Snij de ansjovisfilets in zeer kleine stukjes. Vermeng de haring met de ansjovis en vul met dit mengsel de uitgeholde tomaten. Schep op iedere tomaat een eetlepel mayonaise en leg de kapjes terug op de tomaten. Laat het gerecht tenminste 1.5 uur op een koele plaats staan. Garneer de gevulde tomaten voor het serveren met wat toefjes peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1320 KiloJoules 314 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 17 gram 1 gram |