culinaire
zaken
.nl
Kippensoep (zachtzuur) met champignons (Kai Tom Ka)
(Bijnaam: de koningin van de thaise soepen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
250
6
4
4
3
3
3
1
0.50
kilogram
deciliter
gram
stuks
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
kipfilet
melk (kokos-) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
peper (spaans,rood) ingrediënt info
sap (citroen-)
koriander (zaad)
djeroek poeroet
saus (vis-,Thais)
sereh
laos (poeder)
suiker
Berei-
ding
Trek in 2 liter water bouillon (1 uur). Snij daarna de filets in blokjes. Doe 1.25 liter kippenbouillon en de kokosmelk in een pan en voeg de djeroekpoeroetbladeren, sereh, laos en citroensap toe en breng de soep met de stukjes kip aan de kook. Voeg de vissaus en de suiker toe. Snij de champignons in partjes en kook ze in de soep gaar. Snij de (rawit)pepertjes overlnags doormidden (laat de zaadjes zitten) en breng de soep na 15 minuten op smaak. Voeg de korianderblaadjes en eventueel zout, peper en vissaus toe. Serveer de soep in aparte kommen.
Voedings-
waarde
Energie908 KiloJoules
216 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
43 gram
3 gram