culinaire zaken .nl |
Kippensoep (zachtzuur) met champignons (Kai Tom Ka) (Bijnaam: de koningin van de thaise soepen) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 250 6 4 4 3 3 3 1 0.50 |
kilogram deciliter gram stuks theelepel theelepel stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel |
kipfilet melk (kokos-) champignon peper (spaans,rood) sap (citroen-) koriander (zaad) djeroek poeroet saus (vis-,Thais) sereh laos (poeder) suiker | ||
Berei- ding |
Trek in 2 liter water bouillon (1 uur). Snij daarna de filets in blokjes. Doe 1.25 liter kippenbouillon en de kokosmelk in een pan en voeg de djeroekpoeroetbladeren, sereh, laos en citroensap toe en breng de soep met de stukjes kip aan de kook. Voeg de vissaus en de suiker toe. Snij de champignons in partjes en kook ze in de soep gaar. Snij de (rawit)pepertjes overlnags doormidden (laat de zaadjes zitten) en breng de soep na 15 minuten op smaak. Voeg de korianderblaadjes en eventueel zout, peper en vissaus toe. Serveer de soep in aparte kommen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 908 KiloJoules 216 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 43 gram 3 gram |