culinaire zaken .nl |
IJsbergsla met meloenbolletjes en garnalen | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 1 1 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel moot krop bakje naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) meloen (honing-) whisky sap (citroen-) creme fraiche yogonaise ketchup (hot) peper sla (ijsberg-) tuinkers zout | ||
Berei- ding |
IJsbergsla wassen, drogen in centrifuge en in dunne reepjes snijden. Sla over borden verdelen. In kom sausje roeren van creme fraiche, yogonaise, ketchup en whisky. Op smaak brengen met zout, peper en een paar druppels citroensap. Van meloen bolletjes maken. Samen met garnalen op de salade rangschikken. Het sausje erover scheppen. Garneren met tuinkers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 745 KiloJoules 177 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 14 gram 4 gram |