culinaire
zaken
.nl
Gamba's met kerriesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
12
2
2
2
1
1
1
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
room (slag-)
garnaal (Chinees(gamba))
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
citroen
kerrie (poeder)
Berei-
ding
Verwarm de grill voor. Was de gamba's en dep ze droog. Bestrijk de gamba's met de 2 eetlepels olijfolie en leg ze op een rooster. Grilleer de gamba's in circa 6 minuten rood en gaar. Pel intussen de sjalotjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalotjes met het kerriepoeder. Voeg de slagroom toe en laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken. Snij de citroen in 8 partjes. Verdel de saus over 4 borden. Leg de gamba's erop. Garneer met de peterselie en partjes citroen.
Voedings-
waarde
Energie1249 KiloJoules
297 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
18 gram
0 gram