culinaire zaken .nl |
Gamba's met kerriesaus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 12 2 2 2 1 1 1 |
deciliter stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks theelepel |
room (slag-) garnaal (Chinees(gamba)) olie (olijf-) peterselie ui (sjalot) olie (olijf-) citroen kerrie (poeder) | ||
Berei- ding |
Verwarm de grill voor. Was de gamba's en dep ze droog. Bestrijk de gamba's met de 2 eetlepels olijfolie en leg ze op een rooster. Grilleer de gamba's in circa 6 minuten rood en gaar. Pel intussen de sjalotjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalotjes met het kerriepoeder. Voeg de slagroom toe en laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken. Snij de citroen in 8 partjes. Verdel de saus over 4 borden. Leg de gamba's erop. Garneer met de peterselie en partjes citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1249 KiloJoules 297 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 18 gram 0 gram |