culinaire
zaken
.nl
Flensjes (eier) met spinazie
(Crepes d'Oeuf aux epinards)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
150
100
4
3
-
-
-
kilogram
gram
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie
spek (rook-,mager)
kaas
ei (kip)ingrediënt info
room
zout
peper (wit) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Kook de spinazie (in slechts het 'aanhangende' waswater) gaar in een roestvrij stalen pan. Stort in een vergiet, en druk zo veel mogelijk vocht uit. (niet spoelen!). Laat de spinazie heel. Bak de blokjes of reepjes van het rookspek uit. Reserveer het uitgebakken vet voor het bakken van de flensjes van eierstruif, op smaak gebracht met zout en peper. Vermeng de uitgedrukte spinazie met de room en de stukjes spek, en breng op smaak met zout en nootmuskaat. Verdeel de spinazie over de middellijn van de flensjes en rol deze dicht. Bedek de rolletjes rijkelijk met kaas en laat ze in de voorverwarmde oven, van 200 graden Celcius, gloeiend heet worden en tegelijkertijd een bruin korstje krijgen, na circa 20 minuten. N.B. Diepvriesspinazie (thans welhaast even goed als verse) zal bij velen de voorkeur hebben. Als het dan maar de hele bladeren zijn, en, na ontdooiing, zorgvuldig uitgedrukt.
Voedings-
waarde
Energie1164 KiloJoules
277 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
21 gram
5 gram