culinaire zaken .nl |
Flensjes (eier) met spinazie (Crepes d'Oeuf aux epinards) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 150 100 4 3 - - - |
kilogram gram gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie spek (rook-,mager) kaas ei (kip) room zout peper (wit) nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Kook de spinazie (in slechts het 'aanhangende' waswater) gaar in een roestvrij stalen pan. Stort in een vergiet, en druk zo veel mogelijk vocht uit. (niet spoelen!). Laat de spinazie heel. Bak de blokjes of reepjes van het rookspek uit. Reserveer het uitgebakken vet voor het bakken van de flensjes van eierstruif, op smaak gebracht met zout en peper. Vermeng de uitgedrukte spinazie met de room en de stukjes spek, en breng op smaak met zout en nootmuskaat. Verdeel de spinazie over de middellijn van de flensjes en rol deze dicht. Bedek de rolletjes rijkelijk met kaas en laat ze in de voorverwarmde oven, van 200 graden Celcius, gloeiend heet worden en tegelijkertijd een bruin korstje krijgen, na circa 20 minuten. N.B. Diepvriesspinazie (thans welhaast even goed als verse) zal bij velen de voorkeur hebben. Als het dan maar de hele bladeren zijn, en, na ontdooiing, zorgvuldig uitgedrukt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1164 KiloJoules 277 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 21 gram 5 gram |