culinaire
zaken
.nl
Couscous met rauwe ham
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
100
50
1
1
1
0.30
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
couscous
ham (rauw)
linzen (rood)
ui (sjalot) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
Berei-
ding
Doe de couscous in een schaal waarin een bodempje water is gegoten. Rol de korrels door het water tot ze het vocht hebben opgenomen. Doe de couscous in een zeef die op een pan met kokend water wordt geplaatst. De couscous wordt in circa 20 minuten gaargestoomd en mag het water niet raken. Roer de coucous af en toe om. Kook intussen de linzen gaar (of gebruik linzen uit blik en spoel ze onder de kraan af). Laat de linzen en couscous afkoelen. Schep de linzen, de couscous, het zeer fijn gesnipperde sjalotje en wat fijngehakte peterselie door elkaar en breng het op smaak met een beetje olijfolie, citroensap en zout. Schep deze vulling op de hamplakken en rol de ham op.
Voedings-
waarde
Energie1144 KiloJoules
272 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
13 gram
5 gram