culinaire zaken .nl |
Bourgondische escargots | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Oven | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
60 12 4 3 0.50 0.20 - - - |
gram stuks druppel teentje stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
boter (room-) escargots (blik) tabasco knoflook ui (sjalot) peterselie peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Escargots in een zeef laten uitlekken. Het vocht opvangen en in een platte pan onder voortdurend roeren zolang koken dat het stroopachtig geworden is. Een slak in het slakkenhuisje of in een klein schaaltje leggen en bedruppelen met de slakkenbouillon. Boter in een kleine schaal schuimig roeren en de sjalotten of uien, knoflook, peterselie, zout, peper, nootmuskaat en tabasco toevoegen. De slakkenhuisjes met de kruidenboter bestrijken en in de pan verdelen. De oven voorverwarmen op 215 graden celsius. De pan in de oven schuiven en bakken totdat de boter schuimt. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Serveren met stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 796 KiloJoules 190 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 14 gram 0 gram |