culinaire zaken .nl |
Auberginepuree | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7 2 2 1 1 1 - - |
eetlepel theelepel stuks stuks eetlepel teentje naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) sap (citroen-) aubergine ui peterselie knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
De groene uiteinden van de aubergines verwijderen en de hele vruchten grilleren totdat de schil bruin wordt en barst. Het vel eraf trekken en het vruchtvlees pureren. Geraspte ui en 1 platgeslagen teentje knoflook toevoegen, de ingredienten gladroeren, zout en peper toevoegen. Langzaam de olijfolie toevoegen. Peterselie en citroensap erdoor roeren. De puree als een koude salade serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 975 KiloJoules 232 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 3 gram 7 gram |