| culinaire zaken .nl | Auberginepuree | |||
| Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
| Indelingen | Vegetarisch | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 7 2 2 1 1 1 - - | eetlepel theelepel stuks stuks eetlepel teentje naar smaak naar smaak | olie (olijf-)  sap (citroen-) aubergine  ui  peterselie  knoflook  zout peper  | ||
| Berei- ding | De groene uiteinden van de aubergines verwijderen en de hele vruchten grilleren totdat de schil bruin wordt en barst. Het vel eraf trekken en het vruchtvlees pureren. Geraspte ui en 1 platgeslagen teentje knoflook toevoegen, de ingredienten gladroeren, zout en peper toevoegen. Langzaam de olijfolie toevoegen. Peterselie en citroensap erdoor roeren. De puree als een koude salade serveren. | |||
| Voedings- waarde | Voedingswaarde per portie | Energie | 975 KiloJoules 232 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 3 gram 7 gram |