culinaire
zaken
.nl
Asperges met ei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
625
25
4
2
1
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
asperge (wit) ingrediënt info
boter (room-)
ham (plak)
ei (kip)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij een stukje van de onderkant van de asperges en schil ze met een scherp mesje of dunschiller van de onderkant naar de kop. Kook ze in ruim water met zout ongeveer 25 minuten. kook het ei in 10 minuten hard, snij de ham fijn en hak de peterselie. Prak het ei fijn en roer er de peterselie en ham door. Smelt de boter in een kleine pan, maar laat het niet te bruin worden. Leg de asperges op een schaal en strooi het eimengsel erover. Giet de boter erover.
Voedings-
waarde
Energie1234 KiloJoules
294 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
37 gram
3 gram