culinaire zaken .nl |
Asperges met ei | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Groente | Slank | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
625 25 4 2 1 - |
gram gram stuks stuks eetlepel naar smaak |
asperge (wit) boter (room-) ham (plak) ei (kip) peterselie (vers) zout | ||
Berei- ding |
Snij een stukje van de onderkant van de asperges en schil ze met een scherp mesje of dunschiller van de onderkant naar de kop. Kook ze in ruim water met zout ongeveer 25 minuten. kook het ei in 10 minuten hard, snij de ham fijn en hak de peterselie. Prak het ei fijn en roer er de peterselie en ham door. Smelt de boter in een kleine pan, maar laat het niet te bruin worden. Leg de asperges op een schaal en strooi het eimengsel erover. Giet de boter erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1234 KiloJoules 294 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 37 gram 3 gram |