culinaire zaken .nl |
Groene asperges met rauwe ham | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 0.50 12 3 1 - |
gram deciliter plakje eetlepel stuks naar smaak |
asperge (groen) room (slag-) ham (rauw) saus (kerrie-) sinaasappel zout | ||
Berei- ding |
Snij de houtige uiteinden van de asperges. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen. Was de sinaasappel en rasp ongeveer een kwart van de schil. Schil de sinaasappel vervolgens dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Klop de slagroom half stijf. Roer de geraspte sinaasappelschil en kerriesaus door de room. Verdeel de asperges over bordjes. Vouw de plakjes ham dubbel en leg ze naast de asperges. Schep het sausje over de asperges. Garneer met partjes sinaasappel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 732 KiloJoules 174 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 5 gram 4 gram |