culinaire
zaken
.nl
Groene asperges met rauwe ham
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
0.50
12
3
1
-
gram
deciliter
plakje
eetlepel
stuks
naar smaak
asperge (groen) ingrediënt info
room (slag-)
ham (rauw)
saus (kerrie-)
sinaasappel ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de houtige uiteinden van de asperges. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.

Was de sinaasappel en rasp ongeveer een kwart van de schil. Schil de sinaasappel vervolgens dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit.

Klop de slagroom half stijf. Roer de geraspte sinaasappelschil en kerriesaus door de room.

Verdeel de asperges over bordjes. Vouw de plakjes ham dubbel en leg ze naast de asperges. Schep het sausje over de asperges.

Garneer met partjes sinaasappel.
Voedings-
waarde
Energie732 KiloJoules
174 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
5 gram
4 gram