culinaire zaken .nl |
Aardappelsoep 2 | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 6 2 2 2 1 - - - |
liter gram eetlepel stuks theelepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon aardappel room (koffie-) prei venkel majoraan (gedroogd) tijm (vers) nootmuskaat peper zout | ||
Berei- ding |
In 1 liter bouillon kookt u 500 gram aardappelen meer dan gaar. Vervolgens passeert u bouillon en aardappel door een fijne zeef. Het geheel brengt u wederom aan de kook, waarna u 2 flinke preien toevoegt, na deze eerst aan stukken te hebben gesneden. Laat de soep nu nog circa 20 minuten trekken (de fijngewreven aardappel zal de vloeistof lichtelijk binden), in welke tijd u smaak aanbrengt met peper, zout en een snuif nootmuskaat. En speelt u ook eens met een kruidje als marjolein, tijm en venkel. Tenslotte verfijnt u uw creatie met 1 deciliter koffieroom. Met stokbrood serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1634 KiloJoules 389 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 7 gram 7 gram |