culinaire
zaken
.nl
Rendang V
(Gekruid rundvlees met kokos)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
4
3
2
2
2
2
2
2
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
theelepel
teentje
schijf
centimeter
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
runderriblap
santen ingrediënt info
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
laos (vers)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
djeroek poeroet
ui ingrediënt info
kokos
salam (blad)
kurkuma (poeder)
citroen
suiker
zout
Berei-
ding
Vlees in blokjes van circa 2 centimeter snijden. Uien snipperen, laos met een mes inkerven en citroen uitpersen. In een wadjan of wijde braadpan het vlees, ui, laos, koenjit, sambal, djeroek poeroet, salam, geschilde gemberwortel, kokos, santen, suiker en citroensap doen. Knoflook erboven uitpersen. Met de deksel op de pan aan de kook brengen en circa 3 uur zachtjes gaar stoven (vlees moet uit elkaar vallen). Zout naar smaak toevoegen. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren Bij het opdienen als alles door en door warm is, de blaadjes, gemberwortel en laoswortel verwijderen. Lekker met witte rijst en komkommersalade.
Voedings-
waarde
Energie2985 KiloJoules
711 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
24 gram
3 gram