culinaire zaken .nl |
Rendang V (Gekruid rundvlees met kokos) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:50 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 4 3 2 2 2 2 2 2 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter theelepel teentje schijf centimeter stuks stuks eetlepel stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak |
runderriblap santen sambal oelek knoflook laos (vers) gember (wortel,vers) djeroek poeroet ui kokos salam (blad) kurkuma (poeder) citroen suiker zout | ||
Berei- ding |
Vlees in blokjes van circa 2 centimeter snijden. Uien snipperen, laos met een mes inkerven en citroen uitpersen. In een wadjan of wijde braadpan het vlees, ui, laos, koenjit, sambal, djeroek poeroet, salam, geschilde gemberwortel, kokos, santen, suiker en citroensap doen. Knoflook erboven uitpersen. Met de deksel op de pan aan de kook brengen en circa 3 uur zachtjes gaar stoven (vlees moet uit elkaar vallen). Zout naar smaak toevoegen. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren Bij het opdienen als alles door en door warm is, de blaadjes, gemberwortel en laoswortel verwijderen. Lekker met witte rijst en komkommersalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2985 KiloJoules 711 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 24 gram 3 gram |