culinaire
zaken
.nl
Entrecote op spiesjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
6
6
4
4
4
2
2
gram
centimeter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
eetlepel
runderentrecote
gember (wortel,vers) ingrediënt info
saus (soja-)
olie ingrediënt info
sherry (medium)
olie (sesam-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
suiker
Voor-
berei-
ding
Hak de knoflook en gember fijn. Snijd het vlees in lange dunne plakjes van ca. 10 x 2 cm. Maak een marinade van 6 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels suiker, 4 eetlepels sherry, knoflook, gember en 4 eetlepels sesamolie. Marineer het vlees hier 4 uur in.
Berei-
ding
Leg de sateprikkers even in koud water. Rijg het vlees aan de houten prikkers. Verwarm in een koekepan 4 eetlepels olie en bak de prikkers met vlees aan elke kant 1.5 minuut tot ze goudbruin zijn. Besmeer zo nu en dan met de marinade.
Voedings-
waarde
Energie2127 KiloJoules
506 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
32 gram
0 gram