culinaire zaken .nl |
Entrecote op spiesjes | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 6 6 4 4 4 2 2 |
gram centimeter eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel teentje eetlepel |
runderentrecote gember (wortel,vers) saus (soja-) olie sherry (medium) olie (sesam-) knoflook suiker | ||
Voor- berei- ding |
Hak de knoflook en gember fijn. Snijd het vlees in lange dunne plakjes van ca. 10 x 2 cm. Maak een marinade van 6 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels suiker, 4 eetlepels sherry, knoflook, gember en 4 eetlepels sesamolie. Marineer het vlees hier 4 uur in. | |||
Berei- ding |
Leg de sateprikkers even in koud water. Rijg het vlees aan de houten prikkers. Verwarm in een koekepan 4 eetlepels olie en bak de prikkers met vlees aan elke kant 1.5 minuut tot ze goudbruin zijn. Besmeer zo nu en dan met de marinade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2127 KiloJoules 506 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 32 gram 0 gram |