culinaire zaken .nl |
Babi Tjampoer (Gekruid varkensvlees met witte bonen) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 2 2 2 1 1 1 - - - |
gram teentje stuks stuks stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenshamlap knoflook tomaat peper (rood) ui salam (blad) boon (wit,blik) trassi nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. Uien en lomboks worden in ringen gesneden. Snij het vlees in dobbelstenen. Bestrooi het vlees met wat zout, peper en nootmuskaat. Bak het vlees in wat olie knappend bruin en laat het uitlekken. Fruit in dezelfde olie de knoflook, ui-ringen en lombok. Op een klein vuur de stukjes tomaat meefruiten, het vlees erbij, de salam en een kopje water. Laat dit circa 10 minuten sudderen. Als laatste de witte bonen er goed door mengen. Warm opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 801 KiloJoules 191 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 27 gram 2 gram |