culinaire
zaken
.nl
Babi Tjampoer
(Gekruid varkensvlees met witte bonen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
2
2
2
1
1
1
-
-
-
gram
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkenshamlap
knoflook ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
salam (blad)
boon (wit,blik)
trassi
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook wordt fijngehakt. Uien en lomboks worden in ringen gesneden.

Snij het vlees in dobbelstenen. Bestrooi het vlees met wat zout, peper en nootmuskaat. Bak het vlees in wat olie knappend bruin en laat het uitlekken. Fruit in dezelfde olie de knoflook, ui-ringen en lombok. Op een klein vuur de stukjes tomaat meefruiten, het vlees erbij, de salam en een kopje water. Laat dit circa 10 minuten sudderen. Als laatste de witte bonen er goed door mengen. Warm opdienen.
Voedings-
waarde
Energie801 KiloJoules
191 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
27 gram
2 gram