culinaire zaken .nl |
Babi Roedjak (Gekruid varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 4 2 2 1 1 1 1 0.50 0.25 0.05 |
gram centiliter stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel stuks theelepel theelepel eetlepel theelepel |
varkensvlees santen kemirie (noot) ui olie (zonnebloem-) sambal oelek trassi sereh (vers) laos (poeder) knoflook (poeder) suiker (bruin) sap (citroen-) | ||
Berei- ding |
De uien worden gesnipperd. De kemiris worden geraspt. Van het citroensap hebben we 2 druppels nodig. Fruit de uien en kruiden in de olie en doe er het vlees bij. Laat het even meebakken. Doe er dan het citroensap en de sereh bij en laat alles stoven tot het vlees gaar is. Nu de santen erbij. Serveer de babi roedjak altijd warm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1902 KiloJoules 453 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 24 gram 1 gram |