culinaire zaken .nl |
Babi Merah 3 (Gekruid varkensvlees met santen) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Vlees | Pittig | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 10 6 4 2 2 2 1 1 1 - |
gram deciliter centimeter stuks teentje eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel stuks naar smaak |
varkensvlees water santen (blok) peper (rood) knoflook olie (zonnebloem-) ui asem (zonder pit) laos (poeder) trassi sereh (vers) zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. Lomboks worden gesneden en de uien worden fijngesneden. Snij het vlees in dobbelsteentjes. Fruit de gesneden ui, knoflook, lomboks met de laos, sereh en trassi in wat olie. Voeg het vlees en de asem toe. Wanneer het vlees bruin wordt, voegt men de aangelengde santen toe. Als de jus dik genoeg is en het vlees gaar, is het gerecht klaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2198 KiloJoules 523 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 24 gram 2 gram |