culinaire
zaken
.nl
Babi Merah 3
(Gekruid varkensvlees met santen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
10
6
4
2
2
2
1
1
1
-
gram
deciliter
centimeter
stuks
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
naar smaak
varkensvlees
water
santen (blok) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
asem (zonder pit) ingrediënt info
laos (poeder)
trassi
sereh (vers)
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. Lomboks worden gesneden en de uien worden fijngesneden.

Snij het vlees in dobbelsteentjes. Fruit de gesneden ui, knoflook, lomboks met de laos, sereh en trassi in wat olie. Voeg het vlees en de asem toe. Wanneer het vlees bruin wordt, voegt men de aangelengde santen toe. Als de jus dik genoeg is en het vlees gaar, is het gerecht klaar.
Voedings-
waarde
Energie2198 KiloJoules
523 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
24 gram
2 gram