culinaire
zaken
.nl
Ajam Santen Dengan Ramboetan
(Kip in kokossaus met ramboetans)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
6
4
2
1.50
1
1
1
-
gram
deciliter
gram
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
teentje
naar smaak
kipfilet
santen (dik) ingrediënt info
suiker (Javaans)
ramboetan
kerrie (poeder,Javaans)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Gebruik bijna rijpe ramboetans. Snipper de ui.
Berei-
ding
Maak de filets droog en snij ze in blokjes van 1.5 centimeter. Breek de schillen van de ramboetans, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes. Fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg de blokjes kip toe en bak ze mee tot ze verkleuren. Voeg dan de gehakte knoflook, geraspte gemberwortel en kerrie toe. Schep alles enkele malen goed om. Vervolgens de stukjes ramboetan erbij. Weer omscheppen en dan de santen, zout en suiker erbij. Nogmaals omscheppen en 5 minuten heel zachtjes laten sudderen. Opdienen in een voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie1492 KiloJoules
355 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
33 gram
1 gram