culinaire zaken .nl |
Ajam Santen Dengan Ramboetan (Kip in kokossaus met ramboetans) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 6 4 2 1.50 1 1 1 - |
gram deciliter gram stuks theelepel eetlepel stuks eetlepel teentje naar smaak |
kipfilet santen (dik) suiker (Javaans) ramboetan kerrie (poeder,Javaans) olie (zonnebloem-) ui gember (wortel,vers) knoflook zout | ||
Voor- berei- ding |
Gebruik bijna rijpe ramboetans. Snipper de ui. | |||
Berei- ding |
Maak de filets droog en snij ze in blokjes van 1.5 centimeter. Breek de schillen van de ramboetans, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes. Fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg de blokjes kip toe en bak ze mee tot ze verkleuren. Voeg dan de gehakte knoflook, geraspte gemberwortel en kerrie toe. Schep alles enkele malen goed om. Vervolgens de stukjes ramboetan erbij. Weer omscheppen en dan de santen, zout en suiker erbij. Nogmaals omscheppen en 5 minuten heel zachtjes laten sudderen. Opdienen in een voorverwarmde schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1492 KiloJoules 355 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 33 gram 1 gram |