culinaire
zaken
.nl
Ajam Petis
(Kip met saus van garnalenpasta)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
150
8
3
3
3
2
2
1
1
1
1
0.50
-
-
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
teentje
gram
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
santen ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
sap (citroen-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
suiker (Javaans)
trassi
sambal oelek
kip (braad-)
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
petis
kurkuma (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Het braadkuiken moet ongeveer 900 gram zwaar zijn. De ui wordt in ringen gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Gebruik dunne santen en verse peper.
Berei-
ding
Verdeel de kip in 8 stukken en maak hem droog. Fruit de ui totdat hij begint te verkleuren. Voeg fijngehakte knoflook, trassi, sambal, koenjit, petis en wat zout en peper toe. Alles goed omscheppen en de stukken kip erbij doen. Laat ze heel even meebakken onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de santen toe. Breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 30 tot 35 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is. Schep de kip uit de pan. Laat de saus indampen totdat ze lichtgebonden is. Roer de suiker en het citroensap door de saus. Warm de garnalen op in de saus. Leg de stukken kip in een voorverwarmde schaal. Schenk de saus met garnalen over de kip en strooi er fijngehakte peterselie over.
Voedings-
waarde
Energie4211 KiloJoules
1003 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
56 gram
3 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.