culinaire zaken .nl |
Ajam Petis (Kip met saus van garnalenpasta) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 150 8 3 3 3 2 2 1 1 1 1 0.50 - - |
deciliter gram theelepel eetlepel teentje gram theelepel theelepel stuks eetlepel stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
santen garnaal (Hollands,gepeld) sap (citroen-) olie (zonnebloem-) knoflook suiker (Javaans) trassi sambal oelek kip (braad-) peterselie (vers) ui petis kurkuma (poeder) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Het braadkuiken moet ongeveer 900 gram zwaar zijn. De ui wordt in ringen gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Gebruik dunne santen en verse peper. | |||
Berei- ding |
Verdeel de kip in 8 stukken en maak hem droog. Fruit de ui totdat hij begint te verkleuren. Voeg fijngehakte knoflook, trassi, sambal, koenjit, petis en wat zout en peper toe. Alles goed omscheppen en de stukken kip erbij doen. Laat ze heel even meebakken onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de santen toe. Breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 30 tot 35 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is. Schep de kip uit de pan. Laat de saus indampen totdat ze lichtgebonden is. Roer de suiker en het citroensap door de saus. Warm de garnalen op in de saus. Leg de stukken kip in een voorverwarmde schaal. Schenk de saus met garnalen over de kip en strooi er fijngehakte peterselie over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4211 KiloJoules 1003 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 56 gram 3 gram |