culinaire zaken .nl |
Varkensrollade met sinaasappelsaus (Gerecht met wijn) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Marinade | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 5 4 1 1 - |
gram deciliter centiliter stuks eetlepel stuks naar smaak |
varkensrollade sap (sinaasappel-) wijn (wit,droog) kruidnagel meel (aardappel-) kaneel (stokje) nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Breng het sinaasappelsap (het liefst van 2 sinaasappelen) met kruidnagels, kaneelstokje en nootmuskaat aan de kook en laat dit 15 minuten trekken. Maak een papje van het aardappelmeel en 1 eetlepel water. Zeef het sinaasappelsap, breng opnieuw aan de kook en bind dit met het aardappelmeelpapje. Voeg de wijn toe en warm de saus nog een keer door. Leg de 4 plakken rollade in een ovenschaal onder de grill. Draai na 3 minuten en dan na 2 minuten het vlees om, maar blijf erbij om te voorkomen dat het aanbrandt. Serveer het vlees met de warme saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 920 KiloJoules 219 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 17 gram 0 gram |