culinaire
zaken
.nl
Varkensrollade met sinaasappelsaus
(Gerecht met wijn)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
5
4
1
1
-
gram
deciliter
centiliter
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
varkensrollade
sap (sinaasappel-)
wijn (wit,droog)
kruidnagel ingrediënt info
meel (aardappel-)
kaneel (stokje)
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Breng het sinaasappelsap (het liefst van 2 sinaasappelen) met kruidnagels, kaneelstokje en nootmuskaat aan de kook en laat dit 15 minuten trekken. Maak een papje van het aardappelmeel en 1 eetlepel water. Zeef het sinaasappelsap, breng opnieuw aan de kook en bind dit met het aardappelmeelpapje. Voeg de wijn toe en warm de saus nog een keer door. Leg de 4 plakken rollade in een ovenschaal onder de grill. Draai na 3 minuten en dan na 2 minuten het vlees om, maar blijf erbij om te voorkomen dat het aanbrandt. Serveer het vlees met de warme saus.
Voedings-
waarde
Energie920 KiloJoules
219 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
17 gram
0 gram