culinaire
zaken
.nl
Riblappen met sjalotjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
100
1
8
2
1
-
-
stuks
gram
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderriblap
boter (room-)
wijn (wit)
ui (sjalot) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Kerf de riblappen met een scherp mes kruiselings in, zodat een fijn ruitmotief ontstaat. Smelt 25 gram boter en 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekepan en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zien. Schenk de wijn erbij en strooi er zout en peper naar smaak over. Laat de vloeistof indampen tot deze stroperig begint te worden. Neem de pan van het vuur en houd deze warm. Verwarm in een grote koekepan 25 gram boter en 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het bruin en gaar. Roer de resterende boter en de peterselie door het sjalottenmengsel. Leg elke riblap op een voorverwarmd bord en verdeel het sjalottenmengsel erover. Serveer met: aardappelen of pommes frites.
Voedings-
waarde
Energie3089 KiloJoules
735 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
23 gram
0 gram