culinaire zaken .nl |
Riblappen met sjalotjes | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 100 1 8 2 1 - - |
stuks gram deciliter stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
runderriblap boter (room-) wijn (wit) ui (sjalot) olie (olijf-) peterselie zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Kerf de riblappen met een scherp mes kruiselings in, zodat een fijn ruitmotief ontstaat. Smelt 25 gram boter en 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekepan en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zien. Schenk de wijn erbij en strooi er zout en peper naar smaak over. Laat de vloeistof indampen tot deze stroperig begint te worden. Neem de pan van het vuur en houd deze warm. Verwarm in een grote koekepan 25 gram boter en 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het bruin en gaar. Roer de resterende boter en de peterselie door het sjalottenmengsel. Leg elke riblap op een voorverwarmd bord en verdeel het sjalottenmengsel erover. Serveer met: aardappelen of pommes frites. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3089 KiloJoules 735 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 23 gram 0 gram |