culinaire
zaken
.nl
Lamsvlees (engels, roulades)
(Lekker met patat)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
150
2
2
2
2
2
2
1
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
lamslap
gehakt (kalfs-)ingrediënt info
peper (geel) ingrediënt info
olie (sesam-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
kervel (vers)
ui ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
De 4 zeer fijn gesneden plakken lamsvlees plat maken en uitspreiden. Bestrooien met peper. De teentjes knoflook en de ui pellen en zeer fijn snijden. Het gehakt in een kom doen met de look, ui, peterselie en kervel. Zout en peper naar smaak toevoegen. De goed gemengde vulling in vieren verdelen en op de plakjes lamsvlees leggen. Deze stevig oprollen en met een stukje wit garen vastmaken. Bestrijk deze roulades met olie en rozemarijn. Was de pepers, snij ze in twee stukken en verwijder de zaadjes en de vezels. Wrijf ze overvloedig in met olie en leg ze, samen met de roulades, op het rooster van de voorverwarmde oven. Laat ze 10 minuten bakken. Draai het vlees en de pepers regelmatig om en overgiet ze eventueel met wat olie. Neem de pepers uit de oven, pel ze en leg ze op een verwarmde schotel. Leg ook de roulades op de schotel.
Voedings-
waarde
Energie2573 KiloJoules
613 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
33 gram
1 gram