culinaire zaken .nl |
Lamsvlees (engels, roulades) (Lekker met patat) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 150 2 2 2 2 2 2 1 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel teentje stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
lamslap gehakt (kalfs-) peper (geel) olie (sesam-) peterselie knoflook peper (rood) kervel (vers) ui zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
De 4 zeer fijn gesneden plakken lamsvlees plat maken en uitspreiden. Bestrooien met peper. De teentjes knoflook en de ui pellen en zeer fijn snijden. Het gehakt in een kom doen met de look, ui, peterselie en kervel. Zout en peper naar smaak toevoegen. De goed gemengde vulling in vieren verdelen en op de plakjes lamsvlees leggen. Deze stevig oprollen en met een stukje wit garen vastmaken. Bestrijk deze roulades met olie en rozemarijn. Was de pepers, snij ze in twee stukken en verwijder de zaadjes en de vezels. Wrijf ze overvloedig in met olie en leg ze, samen met de roulades, op het rooster van de voorverwarmde oven. Laat ze 10 minuten bakken. Draai het vlees en de pepers regelmatig om en overgiet ze eventueel met wat olie. Neem de pepers uit de oven, pel ze en leg ze op een verwarmde schotel. Leg ook de roulades op de schotel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2573 KiloJoules 613 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 33 gram 1 gram |