culinaire zaken .nl |
Lamskerry | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 50 30 30 20 20 10 4 4 4 3 2 2 - |
kilogram gram gram gram theelepel gram theelepel stuks eetlepel eetlepel stuks stuks teentje naar smaak |
lamslap boter (room-) noot (wal-,gepeld) rozijn kerrie (poeder) bloem saus (worcestershire-) ui suiker (bruin) kokos appel citroen knoflook zout | ||
Berei- ding |
Het vlees in blokjes snijden en door de bloem halen. Knoflook en uien in 6 minuten goudgeel fruiten. Vlees toevoegen en 12 minuten baken onder goed roeren. Appel en kerrie toevoegen, 6 minuten meesmoren en blijven roeren. De rest van de ingredienten en 2 kopjes water toevoegen en alles aan de kook brengen. Deksel op de pan en op een laag pitje een uur lang laten koken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6607 KiloJoules 1573 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 57 gram 65 gram 9 gram |