culinaire zaken .nl |
Lamscurry 1 | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 50 50 4 2 2 1 1 1 0.50 0.50 - - |
kilogram deciliter gram gram theelepel teentje theelepel stuks stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
lamslap yoghurt (mager) boter (room-) noot (cashew-,ongezouten) sap (citroen-) knoflook koriander (poeder) gember (geconfijt) ui kurkuma (poeder) kruidnagel (poeder) kardamom (poeder) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snij de lamslappen in blokjes van 4 bij 4 centimeter. Schild de vers gember, snij deze in zeer dunne reepjes en vermeng deze met het vlees. Smelt de boter in een pan en fruit hierin ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg koriander, kurkuma, kardamom, kruidnagelpoeder en peper naar smaak toe en fruit het geheel onder voortdurend roeren 1 minuut mee. Voeg het vlees toe en bak het snel rondom bruin. Roer er van het vuur af de yoghurt en zout naar smaak door. Sluit de pan en stoof de lamscurry onder af en toe omscheppen in ongeveer 1.5 uur gaar. Hak intussen de cashewnoten in kleinere stukken. Voeg citroensap en noten aan de curry toe en stoof het geheel nog 15 minuten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2036 KiloJoules 485 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 21 gram 1 gram |