culinaire
zaken
.nl
Lamscurry 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
50
50
4
2
2
1
1
1
0.50
0.50
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
theelepel
teentje
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
lamslap
yoghurt (mager)
boter (room-)
noot (cashew-,ongezouten)
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
koriander (poeder)
gember (geconfijt) ingrediënt info
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
kardamom (poeder)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de lamslappen in blokjes van 4 bij 4 centimeter. Schild de vers gember, snij deze in zeer dunne reepjes en vermeng deze met het vlees. Smelt de boter in een pan en fruit hierin ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg koriander, kurkuma, kardamom, kruidnagelpoeder en peper naar smaak toe en fruit het geheel onder voortdurend roeren 1 minuut mee. Voeg het vlees toe en bak het snel rondom bruin. Roer er van het vuur af de yoghurt en zout naar smaak door. Sluit de pan en stoof de lamscurry onder af en toe omscheppen in ongeveer 1.5 uur gaar. Hak intussen de cashewnoten in kleinere stukken. Voeg citroensap en noten aan de curry toe en stoof het geheel nog 15 minuten.
Voedings-
waarde
Energie2036 KiloJoules
485 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
21 gram
1 gram