culinaire zaken .nl |
Kwartels in wijnbladeren (Cailles aux feuilles de vigne) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 2.50 50 8 8 - - |
stuks deciliter gram plakje stuks naar smaak naar smaak |
kwartel bouillon (vlees-) boter (room-) spek (bardeer-) wijnblad (blik) zout peper | ||
Berei- ding |
Wrijf de kwartels in met zout en peper en wikkel ze elk afzonderlijk eerst in een wijnblad en daarna in een plakje spek. Verhit de boter en bak de kwartels aan alle kanten tot het spek begint te kleuren. Giet er zoveel bouillon bij tot de kwartels voor de helft onderstaat. Laat de kwartels met het deksel op de pan 25 minuten koken. Neem de kwartels uit de pan en laat de bouillon inkoken tot er per kwartel 1 eetlepel over is. Haal het spek en de wijnbladeren van de vogels en serveer de kwartels in de saus met het spek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 453 KiloJoules 108 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 0 gram |