culinaire
zaken
.nl
Kip met mosterdsaus 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2
1.50
50
30
2
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
kip (braad-)
wijn (wit)
room (koffie-)
spekblokjes
boter (room-)
mosterd
olie (sla-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Bestrooi de stukken kip met zout en peper. Verhit olie en boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Neem de kip uit de pan en bak ui en spek in de achtergebleven bakboter goudgeel van kleur. Voeg kip, wijn, mosterd, tijm, zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kip in de open pan onder af en toe omkeren in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar worden. Roer er van het vuur af de room door en breng de mosterdsaus op smaak met mosterd, zout en peper. Laat de saus, al roerend, goed warm worden. Serveer de kip in de mosterdsaus, in een voorverwarmde schaal, en geef er aardappelpuree bij.
Voedings-
waarde
Energie3125 KiloJoules
744 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
33 gram
1 gram