culinaire zaken .nl |
Kip met mosterdsaus 1 | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 1.50 50 30 2 1 1 0.50 - - |
gram deciliter deciliter gram gram theelepel eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kip (braad-) wijn (wit) room (koffie-) spekblokjes boter (room-) mosterd olie (sla-) ui tijm zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Bestrooi de stukken kip met zout en peper. Verhit olie en boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Neem de kip uit de pan en bak ui en spek in de achtergebleven bakboter goudgeel van kleur. Voeg kip, wijn, mosterd, tijm, zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kip in de open pan onder af en toe omkeren in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar worden. Roer er van het vuur af de room door en breng de mosterdsaus op smaak met mosterd, zout en peper. Laat de saus, al roerend, goed warm worden. Serveer de kip in de mosterdsaus, in een voorverwarmde schaal, en geef er aardappelpuree bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3125 KiloJoules 744 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 33 gram 1 gram |