culinaire zaken .nl |
Kip met lente-uitjes (Lekker met een pasta.) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 1 8 2 1 1 - |
deciliter stuks stuks eetlepel stuks theelepel naar smaak |
wijn (wit) kipfilet ui (bos-) olie (olijf-) tomaat basilicum (vers) zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in reepjes en kook het 5 minuten in de wijn. Kruid de kip met zout. Halveer 6 uitjes in de lengte en doe ze bij het vlees. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten stoven. Snij de andere uitjes in ringetjes en fruit die in de olie. Kruid ze met zout en vul er de in tweeen gesneden tomaat mee. Zet een vuurvaste schaal met de gevulde tomaat en de kip in de oven onder de grill en laat 3 minuten bakken. Haal het gerecht uit de oven, bevochtig het met olijfolie en garneer het met basilicum. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1221 KiloJoules 291 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 19 gram 1 gram |