culinaire
zaken
.nl
Kip met gember
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
10
4
4
2
2
1
1
gram
centimeter
stuks
theelepel
theelepel
teentje
eetlepel
eetlepel
kipfilet
gember (wortel,vers) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
olie (sesam-) ingrediënt info
maizena
knoflook ingrediënt info
wijn (rijst-)
ketjap (manis)
Berei-
ding
Snij de kip in stukken van circa 5 centimeter en doe ze in een kom. Maak een papje met de rijstwijn, ketjap en maizena. Giet het papje over de stukjes kip en schep alles goed om. Laat minstens 1 uur marineren. Verwarm een magnetron-bruineerschaal 7 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Giet er de olie in en laat nog 30 seconden op 100% verhitten. Snij de gember in reepjes. Doe de plakjes knoflook en sjalot en de reepjes gember in de olie. Laat 1 minuut koken op 100%. Voeg de gemarineerde stukken kip toe en breng op smaak met zout en peper. Schep alles goed om, dek de schaal af en laat circa 5 minuten koken op 100%. Dien onmiddellijk op.
Voedings-
waarde
Energie644 KiloJoules
153 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
31 gram
0 gram