culinaire zaken .nl |
Kip met gember | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 02:06 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 10 4 4 2 2 1 1 |
gram centimeter stuks theelepel theelepel teentje eetlepel eetlepel |
kipfilet gember (wortel,vers) ui (sjalot) olie (sesam-) maizena knoflook wijn (rijst-) ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Snij de kip in stukken van circa 5 centimeter en doe ze in een kom. Maak een papje met de rijstwijn, ketjap en maizena. Giet het papje over de stukjes kip en schep alles goed om. Laat minstens 1 uur marineren. Verwarm een magnetron-bruineerschaal 7 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Giet er de olie in en laat nog 30 seconden op 100% verhitten. Snij de gember in reepjes. Doe de plakjes knoflook en sjalot en de reepjes gember in de olie. Laat 1 minuut koken op 100%. Voeg de gemarineerde stukken kip toe en breng op smaak met zout en peper. Schep alles goed om, dek de schaal af en laat circa 5 minuten koken op 100%. Dien onmiddellijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 644 KiloJoules 153 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 31 gram 0 gram |